Events / Sportspraktik

Sportspraktik

Sportspraktik er en skoledag, hvor idræt, bevægelse og sund kost er i højsædet. Indholdet i dagen er en vekslen mellem traditionelle idrætter og mere specielle aktiviteter.
 
Formålet er at give eleverne en god oplevelse og en motivation til at blive idrætsaktive. Sammen med en lærer kommer hver klasse igennem 4 aktiviteter.
 
Aktiviteterne udbydes i et samarbejde mellem børne & ungeudvalget ved Viborg Kommune, de etablerede idrætsforeninger, samt uddannelsesinstitutionen Viborg Seminariet. Viborg Idrætsråd er koordinator og tovholder på projektet.
Sportspraktikdagen er en speciel og aktiv skoledag for alle 5. klasser i Viborg Kommune, hvor idræt, bevægelse og sund kost er i højsædet. Indholdet i dagen er en vekslen mellem traditionelle idrætter og mere specielle aktiviteter.

Formålet med dagen er at præsentere eleverne for mange forskellige idrætstilbud, som de unge kan benytte sig af i deres fritid – der er en idræt for alle.
Derudover kan lærere finde inspiration til undervisningen igennem det differentierede udvalg af idrætsaktiviteter.

I 2017 deltager følgende foreninger:

DGI Badminton – Midtjylland
Viborg MTB & Hald Ege MTB 
Stoholm IF Atletik
Bowlingklubben Viborg
Viborg Skytteforening
Bjerringbro FH
• Yoga – Sarah Bjerg Thiede og Trine Qvortrup Moltzen – Overlund Skole
Viborg Atletik- og Motion
Viborg Kampsport
Viborg Karate & Kickboxing Center
Dai Ki Haku Viborg
Viborg Gymnastik-Forening
Viborg Badminton Klub

Der skal på forhånd lyde en stor tak – Uden Jer er Sportspraktikdagen ingenting.

I år har vi valgt at sætte fokus på badminton i samarbejde med DGI Badminton og derfor vil alle eleverne komme til at spille badminton i løbet af dagen og ALLE forsøges optaget i Børnenes Rekordbog med ”flest der spiller badminton på samme tid”.

Vi glæder os til at tage i mod foreninger, elever og lærere.
 
Du kan få et indtryk af sportspraktikken ved at se nedenstående billeder. Billederne er fra sportspraktikken 2016, der fandt sted i og omkring stadionområdet i Viborg. 
 
Viborg Idrætsråd | Skottenborg 12 - 14, 8800 Viborg  | Tlf.: 86625533 | adm@viborgidraetsraad.dk