VM i totalhåndbold

2017-09-27 09:31
1100 skoleelever fra 20 skoler spillede 423 håndboldkampe på en helt fantastisk skoledag, hvor klasselokalet og bøgerne var byttet ud med håndbolde og bevægelse i Stadionhallerne i Viborg – en fremragende dag i håndboldens tegn.
 
Leg med bolden og socialt samvær var i højsædet på denne dag, hvor der blev heppet, kastet med bolde og hygget i hallerne. Eleverne fra 4-5 klasser i Viborg Kommune havde muligheden for at se deres klassekammerater på en helt ny måde da JHF, DGI, Viborg Idrætsråd og Viborg Kommune sammen med frivillige fra kommunens håndboldklubber, havde inviteret til Viborg Mesterskaberne i Totalhåndbold.
 
Dagen startede med fælles velkomst i Stadionhallen, hvor formand for Børne- & Ungdomsudvalget Claus Clausen bød velkommen. Herefter startede de første af 423 kampe i de 6 haller. Der var liv og glade dage i alle haller og masser af succesoplevelser for de unge mennesker, især dem som ikke normalt har en håndbold imellem hænderne. Totalhåndbold handler primært om at få lov til at lære de basale ting som man bruger i håndbold, såsom at aflevere, at skyde på mål og spille sammen som et hold. En helt særlig regel er, at en spiller skal skifte sig selv ud, når spilleren har skudt på mål – det sikrer at alle får mulighed for at skyde på mål.
 
60 elever fra Hald Ege efterskole stod for kampafviklingen og løste i god stil tidstagning, måltælling og dommertjansen. Viborg Stadion Center sørgede på fornem vis for de grundlæggende rammer, så der kunne spilles håndbold på ekstraordinært mange baner!
 
 
Viborg Idrætsråd | Skottenborg 12 - 14, 8800 Viborg  | Tlf.: 86625533 | adm@viborgidraetsraad.dk