Falske mails snyder foreninger for store summer

2018-11-30 09:14
Pas på ”Spear Phishing”. Mange danske foreninger bliver stadig forsøgt udsat for svindel, hvor de bliver lokket til at overføre penge til udlandet. Senest er turen kommet til Viborg Idrætsråd.
 
Vores bogholderiansvarlige, Morten Konradsen, har modtaget nedenstående mail (klik på billede for at forstørre) fra bestyrelsesformand Preben Jensen. Afsender e-mailadressen er korrekt, men den kommer ikke fra Preben. Den er i stedet skrevet af en svindler, der ofte vil forsøge, at få foreninger til at overføre penge til en konto i England.
 
 
 
Ofte er det let at finde frem til navne og e-mailadresser på formænd og kasserer i foreninger og netop derfor har svindlerne rettet fokus mod foreningslivet.
 
På nedenstående billede (klik på billede for at forstørre) ses det, hvordan der dukker en ny modtager e-mailadresse op, når kassereren trykker besvar på e-mailen fra formanden.
 
 
 
Det er på den måde, at svindleren får mulighed for at kommunikere med kassereren og derefter bede om et bestemt beløb til svindlerens konto.
Det er derfor vigtigt, at foreninger har klare retninglinier for, hvordan man kommunikerer internt omkring bankoverførsler og lignende.
 
 
 
Viborg Idrætsråd | Skottenborg 12 - 14, 8800 Viborg  | Tlf.: 86625533 | adm@viborgidraetsraad.dk