Kommunens yngste piger snører fodboldstøvlerne

2019-04-01 13:53
Mere end 600 piger fra de yngste klassetrin deltager i fem lokale pigefodboldfestivaller i Viborg Kommune. Pigerne blive hentet i bus fra skolen og transporteret til pigefodboldfestival, hvor det handler om samvær, leg med bolden og at møde fodbolden i øjenhøjde. Skoler og foreninger samarbejder om projektet, som DBU og Nordea-fonden håber vil brede sig til hele landet.

624 piger fra 0. og 1. klasse bliver i ugen fra den 8. april hentet på deres skole og i bus transporteret ud til fodboldbaner fem steder i Viborg Kommune. Det er langt over halvdelen af alle kommunens piger i den aldersgruppe. For mange af pigerne vil det være første gang, de snører fodboldstøvlerne og sparker til en fodbold, og det er helt efter planen.

”Vi vil gerne have alle med og sikre, at pigerne får en drøngod oplevelse, så de får lyst til endnu mere fodbold sammen med vores fantastiske frivillige i kommunens foreninger,” siger næstformand i Viborg Idrætsråd Peder B. Pedersen.

Fodbold er den største holdsport for piger i Danmark. Alligevel er sporten kendetegnet ved, at næsten alle trænere og bestyrelsesformænd i fodboldforeningerne er mænd, ligesom 98 procent af fodbolddommerne.
Derfor vil Viborg foruden de årlige fodboldfestivaler for de yngste skolepiger også gå foran i arbejdet med metoder til at fastholde pigerne i fodboldklubberne og med uddannelse af unge pigetrænere og ledere.
Initiativet understreger Viborgs plads på landkortet som pigefodboldens frontløber-kommune, og som den første kommune i landet, der går målrettet efter at give alle piger i kommunen en smagsprøve på nationalsporten.

”Vi glæder os over, at Viborg Kommune vil flytte pigefodbolden ind i fremtiden, så mange flere piger får gavn af det særlige fællesskab, som fodboldklubber og foreningsliv tilbyder. Og vi håber, at erfaringerne fra dette gode initiativ fra vil brede sig til kommuner i resten af landet og medvirke til at flere fodboldpiger oplever glæden ved at heade, sparke og tackle sammen med andre piger,” siger Nordea-fondens direktør Henrik Lehmann Andersen.

Viborg er allerede DBU profilkommune i pigefodbold med en målsætning om at få en markant vækst i antallet af aktive piger og kvinder i fodbolden både som medlemmer, trænere og ledere. Alle klubber i Viborg Kommune er inviteret med i projektet uanset, om de har eller gerne vil have pigefodbold. Med støtten fra Nordea-fonden kan indsatsen nu øges.

Indsatserne foregår i tæt samarbejde med DBU Jylland og på længere sigt er det også hensigten at skabe viden, som alle Danmarks fodboldklubber kan få glæde af.

” Det er et spændende og ambitiøst projekt, som efter vores opfattelse kan gøre en reel forskel fodboldklubberne i Viborg. Fodbold er i høj grad også for piger. Vi skal have flere piger og kvinder i fodboldens verden, og pigerne skal opleve fodboldklubber, der vil dem,” fortæller formand i DBU Jylland Bent Clausen.

Viborg er pigefodboldens kommune – både som hjemmebane for kvindelandsholdet og som motivator og integrator af flere fodboldspillende piger i vores foreninger. På banerne og i ledelsen.

Nordea-fonden støtter projektet med kr. 400.000 over en periode på tre et halvt år.
 
 
Viborg Idrætsråd | Skottenborg 12 - 14, 8800 Viborg  | Tlf.: 86625533 | adm@viborgidraetsraad.dk