ROS børn og forældre til tennis i Tapdrup

2019-06-27 11:20
ROS (Rund Og Sund) idrætsholdet har haft fornøjelsen af at besøge TUT (Tapdrup Udeliv Tennis) tre gange i juni måned i forbindelse med den ugentlige ROS træning. Forældrene var inviteret med og TUT fik 2 nye medlemmer inden forløbet var slut mens flere overvejer.
 
Normalt er det kun ROS børnene der deltager i ROS idræt, men til dette forløb har forældre været inviteret med. Familiemotion vinder nemlig frem i disse år og der er kommet øget fokus på gode og aktive oplevelser for hele familien. Indenfor tennis har man derfor udviklet konceptet ”familietennis” og der har virkelig været smil på læberne og en speciel følelse af sammenhold. Birgit Rasmussen – Formand TUT: ”Det har været et rigtigt spændende projekt at deltage i. Vi fik set, hvordan forældre og børn morede sig og blev grebet af legen og spillet, samtidig med at det har givet motion. Det har været en fornøjelse at se udviklingen fra gang til gang. ”
Klik for større billede. Foto: Birgit Rasmussen

Forløbet, der har været planlagt og afviklet af 7 friske frivillige i TUT, har givet alle mulighed for at udvikle sig og gøre fremskridt idet teknik, bevægelse og præcision har været trænet helt fra bunden og langsomt gjort mere og mere udfordrende. Morten Konradsen – idrætskonsulent ROS: ”Det har været fantastisk at se, hvordan TUT har fået tilrettelagt et program, hvor både børn og forældre har kunnet udvikle sig og samtidigt have det sjovt med hinanden. Det har selvfølgelig ikke været guld og grønne skove hele tiden, så vi har også lært at tålmodighed er vigtigt i tennis. Men stor cadeau til TUT, der bliver virkelig taget hånd om den enkelte spiller i Tapdrup.”
Klik for større billede. Foto: Birgit Rasmussen
 
Et af formålene med ROS idræt er, at de unge mennesker får øjnene op for aktiviteter i foreningslivet i kommunen, hvorfor holdet prøver alt fra yoga – over tennis – til jumping fitness.
I mandags sluttede dagen og forløbet netop af med at TUT fik to nye medlemmer – en far og søn – der starter i førstkommende weekend og skal spille henover sommeren og måske også til vinter – I Tapdrup spiller man nemlig hele året rundt på den flotte helårsbane. Birgit: ”Som klub har vi også fået en masse erfaring og 7 "tutter" har stået klar til at tage imod voksne og børn. Som bonus blev det til 2 nye medlemmer og flere overvejer et medlemskab. Så alt i alt godt for alle. Rigtig godt initiativ fra Viborg Idrætsråd.”

Fremadrettet fortsætter TUT med at udvikle tennissporten med diverse parter øst for Viborg, ligesom man lokalt er i gang med at skabe relationer og samarbejde med henholdsvis skole, børnehave og 60+.
 
Info om ROS
ROS (Rund Og Sund) er et tilbud til børn med overvægt, hvor også resten af familien inddrages. En central del af ROS er de ugentlige idrætsaktiviteter, hvor vi gerne vil vise tilbuddene i vores mange medlemsforeninger frem for målgruppen.

ROS idrætsholdet er et tilvalg for alle børn i ROS behandlingstilbuddet, hvor idrætsuvante børn inspireres til et aktivt fritidsliv og hjælpes på vej til at opfylde sundhedsstyrelsens anbefaling om dagligt at lave en times fysisk aktivitet.

Vi dyrker en gang om ugen fra kl. 16-17.30 og vi er en gruppe på ca. 12 børn mellem 8-14 år. Målet er at børnene efterfølgende finder en eller flere idrætsaktiviteter særligt interessante og derfor bliver aktive i en idrætsforening.

ROS (Rund Og Sund) udbydes af Børn og Unge på Regionshospital Viborg Hospitalsenhed Midt i samarbejde med Viborg, Skive og Silkeborg kommuner og Viborg Idrætsråd. Forløbet indeholder bl.a. diverse undersøgelser, kostplaner og motiverende samtaler.
 
Kontakt Morten Konradsen på mail, hvis din forening vil have besøg af ROS idrætsholdet over en eller flere gange.
 
Viborg Idrætsråd | Skottenborg 12 - 14, 8800 Viborg  | Tlf.: 86625533 | adm@viborgidraetsraad.dk