Events / Sportspraktik

Sportspraktik

Sportspraktik er en skoledag, hvor idræt, bevægelse og sund kost er i højsædet. Indholdet i dagen er en vekslen mellem traditionelle idrætter og mere specielle aktiviteter.
 
Formålet er at give eleverne en god oplevelse og en motivation til at blive idrætsaktive. Sammen med en lærer kommer hver klasse igennem 4 aktiviteter.
 
Aktiviteterne udbydes i et samarbejde mellem børne & ungeudvalget ved Viborg Kommune, de etablerede idrætsforeninger, samt uddannelsesinstitutionen Viborg Seminariet. Viborg Idrætsråd er koordinator og tovholder på projektet.Sportspraktikdagen er en speciel og aktiv skoledag for alle 5. klasser i Viborg Kommune, hvor idræt, bevægelse og sund kost er i højsædet. Indholdet i dagen er en vekslen mellem traditionelle idrætter og mere specielle aktiviteter.

Formålet med dagen er at præsentere eleverne for mange forskellige idrætstilbud, som de unge kan benytte sig af i deres fritid – der er en idræt for alle.
Derudover kan lærere finde inspiration til undervisningen igennem det differentierede udvalg af idrætsaktiviteter.

I 2018 deltager følgende foreninger:

Der skal på forhånd lyde en stor tak 

I år har vi valgt at sætte fokus på floorball i samarbejde med DGI Midtjylland & Floorball Danmark og derfor vil ALLE eleverne komme til at spille floorball i løbet af dagen og ALLE forsøges optaget i Børnenes Rekordbog med ”flest der spiller floorball på samme tid”.

Vi glæder os til at tage i mod foreninger, elever og lærere.
 
Du kan få et indtryk af sportspraktikken ved at se nedenstående billeder. Billederne er fra sportspraktikken 2016, der fandt sted i og omkring stadionområdet i Viborg. 
 
Viborg Idrætsråd | Skottenborg 12 - 14, 8800 Viborg  | Tlf.: 86625533 | adm@viborgidraetsraad.dk