101 unge sportsmestre hyldet

Onsdag aften var det de unge sportstalenters tur til at komme på scenen på Viborg Teater for at modtage anerkendelse for deres flotte præstationer i 2023.

Der var forventningsfulde smil og glæde at spore hos de 101 unge sportsmestre, der onsdag aften var inviteret til hyldestshow på Viborg Teater. Sammenlagt repræsenterer de 15 forskellige foreninger.

På tilskuerpladserne sad stolte familiemedlemmer, trænere, klubformænd og repræsentanter fra byrådet, som kunne se til, hvordan hvert talent fik overrakt diplom og en særlig gave; en krammesmiley.

Sportsligt kram
Gaven er en lille træfigur, der er valgt for at give et sportsligt kram som anerkendelse af den lyst, evne og vilje, som de unge talenter viser i deres daglige træning.

Bag arrangementet står Viborg kommune og Viborg Idrætsråd, og aftenens første taler var Kultur- og Fritidsudvalgets formand Mads Panny.

– Stort tillykke til vores unge mestre. I har lysten til at dyrke sport intenst og i mange timer. I har viljen til at gå efter målene, og I har evnerne til at være med i gamet. Det indgyder stor respekt for jeres engagement, sagde han blandt andet.

Efterfølgende var der underholdning leveret af Mario, Andreas og William fra Kulturskolen, inden
Viborg Idrætsråds formand Preben Jensen gik på scenen.

– I året der er gået, har I allerede opnået erobringer, I har udfordret og udfoldet jer selv. Skab personlige sejre og individuel udvikling. I har vist lyst, vilje og evne. Lysten til hverdagsarbejdet, viljen til at tage kampen op, og fået følelsen af, at evnerne, der vokser, når det umulige bliver muligt.

– Alle her i salen er med på holdet. Så slutteligt en tak til trænere, ledere og alle frivillige. En gratulation også til de stolte forældre og familier. Tillykke til alle unge sportsmestre.

International håndboldstjerne på scenen
Danseskolen Danceproject, under ledelse af Daniela Cilea, gav en også flotte optrædener med to dansenumre, og konferencier Morten Erfurth havde inviteret landsholdsspiller Rasmus Lauge til et interview. Her delte han ud af sine personlige erfaringer, og gav et par gode råd med de unge sportsmestre. Rasmus Lauge har blandt andet vundet EM i 2012 og VM i både 2019 og 2023 med herrelandsholdet.

Udover at hylde de unge sportsmestre, var det også en aften, der fejrede det sportslige fællesskab i Viborg Kommune.

Yderligere information
Mads Panny, formand for Kultur- og Fritidsudvalget,
Tlf. 29 72 29 91, mail: mapi@viborg.dk

Preben Jensen, formand for Viborg Idrætsråd,
Tlf. 40 17 18 1 9, mail: preben@preje.dk

Morten Erfurth, sportschef for Viborg Idrætsråd,
Tlf. 86 62 55 33, mail: morten@viborgidraetsraad.dk

Fakta om Ung Sportsmester
Det er 17. gang, at Kultur- og Fritidsudvalget sammen med Viborg Idrætsråd inviterer til den årlige hyldest af unge sportsmestre i Viborg Kommune, der har:

1) Vundet jysk mesterskab i den bedst tænkelige række i en DIF-anerkendt idrætsgren.
2) Været udtaget til at deltage på jysk hold i en DIF-anerkendt idrætsgren.
3) Opnået andre idrætspræsentationer, som Viborg Idrætsråd vurderer kan ligestilles med pkt. 1-2, eller helt særlige præstationer inden for den enkelte idrætsgren.