124 sportsmestre fejres til Sportsgalla 2022

Viborg Byråd og Viborg Idrætsråd fejrer Viborg Kommunes største sportsstjerner ved årets sportsgalla i Tinghallen tirsdag den 17. januar 2023.

Blandt de mange stjerner, der lyste særligt op på sportshimlen over Viborg Kommune i 2022, er f.eks. Viborg Elite-talentet Sara Alexis fra Viborg Skytte Forening, som vandt DM-guld. Et andet eksempel er de to løbeklubber Viborg AM og VEXA udmærker særligt sig ved i år at kunne mønstre hele 18 ud af de 124 sportsmestre, som kommer fra i alt 24 foreninger.

Fejring af resultater og fællesskaber
Den ene af sportsgallaens værter, borgmester Ulrik Wilbek, glæder sig til den traditionsrige aften og siger:
– Det er en dejlig festlig måde at skyde det nye sportsår i gang, når vi lige stopper op og tager os tid til at hylde de atleter, der gjorde det særligt godt i det forgangne år. Samtidig er det også en hyldest til vores dygtige idrætsforeninger og alle de frivillige, der skaber rammerne for store resultater og vigtige fællesskaber for idrætten.

Wilbeks garvede medvært er Viborg Idrætsråds formand, Preben Jensen, der også er ser frem til gallaen:
– Det er altid noget særligt for mig at stå på Tinghallens scene og lykønske vores fornemste idrætsambassadører. I år glæder jeg mig særligt over de mange unge talenter, der har taget skridtet frem på den helt store scene i flere forskellige idrætsgrene. Det er sundhedstegn, at vores idrætsforeninger og talentmiljøer kan blive ved med at udvikle så mange nye eliteudøvere.


Publikum til årets sportsgalla kan glæde sig til et flot show / Foto fra 2021: Henrik Skov

Kamp om priserne
Der bliver kamp til stregen, når Viborg Elites hæderspriser og 2 x 10.000 kr. skal uddeleles til Sportsgalla 2022. I kategorien Årets Talent står kampen mellem tre store boldtalenter: Anton Gaaei fra Viborg FF, Nanna Skovmose Vinther fra Viborg HK og den tidligere Team Viborg-spiller, Julie Mathiasen, som nu har skiftet til AGF.

I kategorien Årets Træner er de nominerede trænere i år: Pia Birch Jacobsen fra Viborg Gymnastik-Forening, Rasmus Wilbek fra Viborg FH og Jakob Brix Mouritsen fra Viborg FF.

Foruden Viborg Elites to priser, uddeles også prisen Folkebladets Årets Sportsnavn 2022. Alle kan stemme på deres favoritter i en vejledende afstemning på viborgfolkeblad.dk. Herefter udpeger juryen, som består af borgmester Ulrik Wilbek og sportsredaktør Danni Kristensen, den endelige vinder.

Festlig underholdning
Som altid byder sportsgallaen også på masser af festlig underholdning. Arrangørerne fra Viborg Idrætsråd har flere hemmelige overraskelser i ærmet, men sikkert er det, at Claus Elgaard har fået genvalg som konferencier. Den musikalske underholdning varetages af cellisten Muriel Cellier, som byder publikum velkommen i foyeren og senere optræder det talentfulde band Sikha samt de imponerede kor VoxBox og Sødal Happy Singers. Publikum kan også glæde sig til en opvisning af TeamGym Juniorpiger fra Viborg Gymnastik Forening.

Gratis billetter fra 5. januar
Publikum har mulighed for at se det store gallashow i Tinghallen tirsdag den 17. januar kl. 19.00 – 21.30. Billetterne er gratis og kan bookes efter “først-til-mølle-princippet” på viborg.nemtilmeld.dk fra 5. januar 2023. Tilmeldingen vises ved indgangen.

Yderligere oplysninger
Ulrik Wilbek, borgmester, Viborg Kommune
Tlf. 40 78 88 00 / mail: teamborgmester@viborg.dk

Preben Jensen, formand, Viborg Idrætsråd
Tlf. 40 17 18 19 / mail: preben@preje.dk

Maiken Nyberg Nielsen, projektleder, Viborg Idrætsråd
Tlf. 22 62 47 30 / mail: maiken@viborgidraetsraad.dk

OBS! Journalister og fotografer kan – også på selve arrangementsdagen – tilmelde sig hos Maiken Nyberg Nielsen på tlf. 22 62 47 30.

Sådan bliver man sportsmester i Viborg Kommune
For at blive kåret som sportsmester i Viborg Kommune skal man have udført en eller flere af følgende præstationer:
1. Vundet dansk mesterskab for hold eller individuelt i en af DIF (Dansk Idræts Forbund) anerkendt idrætsgren.
2. Opnået dansk rekord, godkendt af DIF
3. Vundet et nordisk, europæisk eller verdensmesterskab
4. Være udtaget til at deltage på DIF-anerkendte danske landshold
5. Have opnået andre idrætspræstationer, der efter Viborg Idrætsråds vurdering kan ligestilles med pkt. 1.

Prisuddelinger
Læs mere om Viborg Elites priser Årets Talent og Årets Træner samt Folkebladets Årets Sportsnavnviborgelite.dk