4500 løbere skabte en festlig Søndersøløbsdag

Søndersøløbet er tilbage. 4500 løbere luftede 9000 løbesko ved søen og dystede mod sig selv og hinanden i en helt igennem festlig dag med masser af højdepunkter.

Søndersøbet er igen tilbage i sin helt specielle form, hvor der er plads til alle uanset løbehastighed. Det vigtigste er lysten til en løbetur. Måske en dyst med familiemedlemmer og naboer. Måske en dyst med kollegaerne fra arbejdspladsen. Og først og fremmest deltager alle med lyst til at være en del af et stort løbefællesskab. En festdag for løb i Viborg Kommune. Dagen bringer mange fornemme sportslige præstationer og personer, der vinder over sig selv og hinanden. Øverst i den sportslige pyramide kan vi glæde os over, at kommunens hurtigste kvinder og mænd viser sig frem på formidabel vis. Theis Nijhuis og Mie Gam slog alle andre i de imponerende tider 17.11 og 21.07 – TILLLYKKE til de uofficielle Viborgensiske løbemestre.

Dagen startede med børneløbet, hvor knap 1000 børn fra kommunes dagplejere og institutioner løb der egen særlige rute på ca. 1.5 Km – løbet blev skudt i gang af Petunia og Turbo fra Danske Hospitalsklovne.

Kl. 10:30 skød medlem af Kultur- & Fritidsudvalget Frederik Houmann Thuesen Stafetten og Skoleløbet i gang. Her spredte ca. 2500 løbere glæde og begejstring omkring søen både holdvis i stafetterne og individuelt for alle 0. – 4. klasser. Wauv, hvor der var nogle korte ben, der skulle tage mange skridt … men heldigvis i fantastisk humør og med ukuelig energi.

Næstformand i Socialudvalget Mette Nielsen skød det første Søndersøløbets Special i gang Kl. 13:00. Løbet er en kombi af det tidligere psykiatri- og handicapløb og havde 250 deltagere. Løbet blev særdeles vellykket og vi glæder os til at videreudvikle løbet næste år sammen med de deltagende løbere og institutioner.

150 marchgængere deltog i Søndersømarchen, der arrangeres i samarbejde med Fodslaw Viborg.

Hovedløbet kl. 19:30 havde ca. 600 deltagere og blev skudt i gang af idrætsrådets formand Preben Jensen. Formanden glædede sig både over de formidable sportslige præstationer fra kommunens bedste løbere, og noterede samtidig at vi er på vej tilbage til post covid situation, hvor løbet igen er et løb for alle borgere i Viborg Kommune.