600 småpiger tripper på sidelinjen – kommer på græs i Viborg efter påske.

Mere end 600 piger fra 0. til 3. klassetrin deltager i 11 lokale pigefodboldfestivaller i Viborg Kommune.
Pigefodboldfestivalerne er en dag hvor pigerne får lov at lege/spille fodbold med deres veninder – en dag med hygge og socialt samvær på fodboldbanen. Festivalerne afholdes i år, i tæt samarbejde med den lokale fodboldklub og deres frivillige i skolens nærområde.

Efter et år med spredt aktivitet i foreningslivet, er det en stor glæde igen at kunne afholde pigefodboldfestivaler i Viborg Kommune.
Covid 19 restriktionerne betyder at festivalerne ikke kan afholdes som tidligere, med piger fra flere skoler samlet samme sted – i stedet for afholdes de skole og klasse vis, i tæt samarbejde med de lokale fodboldklubber.
11 skoler i Viborg Kommune har sagt ja tak til at deltage, og mere en 600 piger får mulighed for en dag på fodboldbanen sammen med deres veninder.
Pigerne fra 3. klasse er i år også inviteret med til festivalerne, flere af dem har tidligere deltaget, og dermed en oplagt mulighed for, de igen kommer i gang med pigefodbold og tilbage i foreningslivet.

”Vi ønsker, at alle piger skal have en helt særlig dag med fodbolden. En drøngod oplevelse, som giver dem lyst til mere. Det sker på pigefodboldfestivalerne, hvor de møder en række af vores fantastiske frivillige i kommunens foreninger. Så bliver det lettere for pigerne at møde frem til træning i en klub ” siger næstformand i Viborg Idrætsråd Peder B. Pedersen.

Pigefodboldprojektet startede i august 2018, som et samarbejde mellem Viborg idrætsråd, DBU Jylland og de lokale fodboldklubber, projektet støttes af Nordea Fonden.
Festivalerne er en del af projektet, som skal få flere piger til at spille fodbold i Viborg Kommune.
I perioden fra de første festivaler i april 2019 frem til januar 2020, har der været en fremgang af pigefodbold spillere i alderen 6 til 12 år på 19.4%

Viborg er pigefodboldens kommune – både som hjemmebane for kvindelandsholdet og som motivator og integrator af flere fodboldspillene piger i vores foreninger. På banerne og i ledelsen.

Yderligere informationer:
Kommunikationschef Tine Wickers, Nordea-fonden, 4070 3784
Næstformand Peder B. Pedersen, Viborg Idrætsråd 2330 5236
Projektleder Maiken Nyberg Nielsen, Viborg Idrætsråd, 22624730