7 lokale pigeklubber forenes om pigefodbolden

Syv lokale klubformænd har skrevet under på et stort klubsamarbejde – Viborg Q – som skal styrke pigefodbolden lokalt.

Den formelle underskrivelse var en del af et større kick off arrangement, hvor mere end 150 piger deltog i byvandring, store fællesfotos, taler, spisning og en fælles hyggeturnering. Samarbejdet betyder at alle piger i de 7 klubber (U13 (forår) – U18) nu spiller i samme logo og tøj og under navnet Viborg Q.

Kulturudvalgsformand Mads Panny deltog i arrangementet og roste bl.a. processen med at få alle formænd, ledere, trænere, spillere og forældre i de 7 klubber til at se potentialet i samarbejdet og opgive gamle historier, rutiner mv.. ”Det er naturligt at 7 klubber kæmper imod hinanden. Det er meget sjældent at 7 klubber samarbejder, som vi har set det her og i en større sags tjenester. Jeg har ikke oplevet det tidligere. Så kæmpe ros til initiativtagerne bag Viborg Q”.
Ulrik Kvist fra Viborg Q udvalget talte ligeledes – og fortalte bl.a. om baggrunden for hele samarbejdet: ”Pigefodbolden har i mange år været udfordret i at stille hold, efterhånden som pigerne starter med 11-mands fodbold, får forskellige fritidsinteresse og vil forskellige ting med deres fodbold. Og der står vi altså bare meget stærkere, når vi arbejder sammen. Det viser de ad hoc holdsamarbejder vi har prøvet os frem med de senere år”.Målet med Viborg Q er, at så mange lokale piger som muligt spiller fodbold i alderen 13-18 år, og at de får mulighed for at spille på hold og udfordres svarende til deres niveau og interesse. Pr. 1. august er der tilmeldt 10 pigehold under Viborg Q. Til januar træder U13 pigerne ind i samarbejdet. Det forventes at tilføje yderligere 2 hold.
De 7 klubber bag Viborg Q er: Houlkær IF, Ravnsbjerg IF, Overlund GF, Viborg FF, Viborg Nørremarken, Bruunshåb Tapdrup/SVIF og Team Viborg.
Se her hvad Viborg Stifts Folkeblad skrev.