Dobbelt op på fejring af sportsmestre til Sportsgalla 2020/2021

Viborg Byråd og Viborg Idrætsråd fejrer to årgange af dygtige sportsstjerner ved årets sportsgalla, som løber af stablen i Tinghallen, tirsdag den 25. januar 2022.

Sidste års sportsgalla blev udskudt pga. corona-restriktioner, og mestrene fra 2020 bliver derfor fejret sammen med de atleter, der udmærkede sig i 2021. Byrådet har inviteret i alt 120 dygtige sportsfolk til galla – og hele 51 af dem er sportsmestre i begge sæsoner. Blandt de inviterede finder man bl.a. en af Danmarks bedste, unge skytte Annabelle Borved og de tre unge landsholdsdebutanter fra Viborg FF, Lucas Lund (U21), Tobias Bech (U20) og Sofus Berger (U19).

Fejring af stjernerne og fællesskabet
Borgmester Ulrik Wilbek glæder sig til at kunne hylde de mange idrætsudøvere og siger forud for gallaen:
– Vi har savnet sportsgallaen! Og for mig er det et stort privilegie igen at kunne stå i værtsrollen sammen med Preben Jensen fra Viborg Idrætsråd. Det bliver en festlig aften, hvor vi retter spotlyset mod de fantastiske eliteidrætsudøvere, som de seneste to år har ydet toppræstationer og repræsenteret Viborg-egnen på fornemste vis.

Også Wilbeks medvært, Preben Jensen, glæder sig meget til at samle idrætslivets aktører igen og siger:
– De sidste to års udfordringer har med al tydelighed understreget, hvor vigtigt det er – både for udøvere og tilskuere – at samles om idrætten og være en del af fantastiske og sunde fællesskaber. Det markerer vi med sportsgallaen, hvor vi hylder vores dygtigste talenter og eliteidrætsudøvere og anerkender den store indsats, som vores frivillige trænere og ledere og andre støtter yder i det daglige.

Hvem løber med priserne?
Sammen med Viborg Stifts Folkeblads sportsredaktør Danni Kristensen udgør borgmester Ulrik Wilbek den dommerkomité, der – efter en vejledende afstemning på viborg-folkeblad.dk – afgør, hvem der løber med titlen som Folkebladets Årets Sportsnavn 2021 samt et gavekort på 5.000 kr. til Viborg Handel. Alle har indtil 3. januar kunnet indstille kandidater til prisen, og Viborg Stifts Folkeblads sportsredaktion har nu sammen med Viborg Elite skåret feltet ned til fire kandidater, nemlig cross-triatleten Jens Emil Sloth Nielsen fra Bjerringbro, langdistanceløber og OL-deltager Thijs Nijhuis, Viborg HK’s håndboldkvinder, Viborg FF’s superligahold.

Foruden Årets Sportsnavn skal Viborg Elites hæderspriser – Årets Talent og Årets Træner – også overrækkes under gallaen. Med hver af de to priser følger 10.000 kr.

Stand up og hverdagspoesi
Traditionen tro byder sportsgallaen også på underholdning i topklasse med Claus Elgaard, som konferencier. Elgaard vil bl.a. præsentere underholdning fra sportens verden med stjerner fra den lokale idrætshimmel samt byde på et godt grin med stand-up-komiker Carsten Bang,

Den musikalske underholdning er lagt i hænderne på bl.a. Asta Kortnum Duo, som spiller i foyeren ved gæsternes ankomst. Publikum kan desuden glæde sig til at opleve sangskriver og trubadur Anders Graae og guitarist Stefan Brask på scenen, hvorfra de excellerer i nærværende hverdagspoesi.

Gratis billetter fra 18. januar
Efter myndighedernes beslutning om at åbne indendørs kulturaktiviteter, er arrangørerne glade for, at de nu med sikkerhed kan byde publikum velkommen i Tinghallen den 25. januar kl. 19.00 – 21.00. Billetterne er gratis og kan bookes efter “først-til-mølle-princippet” på viborg.nemtilmeld.dk fra 18. januar 2022. Tilmeldingen vises ved indgangen og gæsterne skal huske coronapas og mundbind.

Yderligere oplysninger
Ulrik Wilbek, borgmester, Viborg Kommune
Tlf. 40 78 88 00 / mail: teamborgmester@viborg.dk

Preben Jensen, formand, Viborg Idrætsråd
Tlf. 40 17 18 19 / mail: preben@preje.dk

Maiken Nyberg Nielsen, projektleder, Viborg Idrætsråd
Tlf. 22 62 47 30 / mail: maiken@viborgidraetsraad.dk

OBS! Journalister og fotografer kan – også på selve arrangementsdagen – tilmelde sig hos:
Morten Konradsen, Viborg Idrætsråd
Tlf. 29 70 22 92 / mail: konradsen@viborgidraetsraad.dk

Sådan bliver man sportsmester i Viborg Kommune
For at blive kåret som sportsmester i Viborg Kommune skal man have udført en eller flere af følgende præstationer:
1. Vundet dansk mesterskab for hold eller individuelt i en af DIF (Dansk Idræts Forbund) anerkendt idrætsgren.
2. Opnået dansk rekord, godkendt af DIF.
3. Vundet et nordisk, europæisk eller verdensmesterskab.
4. Være udtaget til at deltage på DIF-anerkendte danske landshold.
5. Have opnået andre idrætspræstationer, der efter Viborg Idrætsråds vurdering kan ligestilles med pkt. 1.

Prisuddelinger
Læs mere om Viborg Elites priser Årets Talent og Årets Træner 2021 på viborgelite.dk og om Årets Sportsnavn på viborg-folkeblad.dk