Frivillige & foreningsliv hædret

På Idrætsrådets repræsentantskabsmøde blev lokale frivillige og foreninger hædret med uddeling af fire priser, henholdsvis Årets Idrætsleder, Årets Idrætsforeninger, Årets Unge Idrætsleder og Folkebladets Skulderklap.

150 deltagere, heraf 108 stemmeberettigede repræsentanter fra 44 medlemsforeninger, var tirsdag aften samlet til det årlige repræsentantskabsmøde i Idrætsrådet.
I mødets første halvleg fremhævede idrætsrådets formand Preben Jensen centrale punkter for sæsonen plus pegede fremad imod kommende opgaver. Preben fremhævede fx det gode samarbejde mellem vore lokale foreninger i de 10 idrætsfaglige netværk, vigtigheden af at invitere flere med ind i vore foreningen som både frivillige og medlemmer, medlemsrekrutteringen via PULSÅRS-indsatsen og det forsatte arbejde med at skabe stærke idrætsfaciliteter med udgangspunkt i analyser.

Anden halvleg af mødet bød på interessante speedoplæg om fundraising, “tobaksfri forening”, frivillighed, COLLEGE Viborg og PULSÅREt leveret af passionerede idrætsledere. Herefter startede et festfyrværkeri af fortællinger om foreninger og frivillige ledere, der har leveret ekstraordinært flotte bedrifter. Endnu engang udgjorde de nominerede et knivskarpt felt – vinderne blev følgende:

Årets Idrætsleder
Peter Sloth fra Skals Gymnastikforening modtog prisen af formanden for Kultur- & Fritidsudvalget Mads Panny, der blandt andet sagde:

“Peter – du er et kæmpe aktiv i Skals. Du er en samlingsperson for hele byen. Du skaber sammenhæng i de unges liv. Den røde tråd mellem efterskole, idrætsliv og Skals by.
Du sætter frivilligt arbejde på dagsordenen og formår at gøre det interessant. Igennem dit virke på Skals Efterskole sikrer du årligt et nyt kuld på 15-25 stk. unge frivillige.
Det er en uvurderlig gerning – både for gymnastikforeningen og de unge mennesker selv.”

Peter var med online fra Spanien, hvor han kunne juble sammen med sine efterskoleelever.


På billedet ses Peter fra skærmen i Spanien, hvor han heldigvis kunne modtage den velfortjente hæder.

Årets Unge Leder
Lærke Hust fra Rødkærsbro Håndbold modtog prisen af formanden for Viborg Idrætsråd Preben Jensen:

“Lærke – som træner for flere hold, håndboldspiller og alt-mulig-kvinde er Rødkærsbrohallen blevet dit andet hjem. Med denne pris er du budbringer for en meget vigtig dagsorden; ”Det er cool at unge arbejder frivilligt”. Dit engagement og dit drive er uvurderligt. Ikke mindst som forbillede for fremtidens unge frivillige i Rødkærsbro og omegn.”

Herover ses Lærke flankeret af Idrætsrådets formand Preben Jensen og formand for KFU, Mads Panny.

Årets Idrætsforening
Viborg Motor Klub modtog prisen som Årets Idrætsforening af Preben Jensen:

“Gennem de seneste år har Viborg Motor Klub skabt en medlemsvækst på næsten 50%. Det er intet mindre end imponerende ovenpå et par år med svære betingelser. Den flotte vækst er et resultat af et målrettet og stærkt stykke arbejde, hvor der bl.a. har været stort fokus på de unge kart-kørere.

I har fremmet et helt specielt sammenhold og fællesskab i klubben og skabt en kultur, hvor man ikke er sig selv nærmest. De frivillige og medlemmerne er knivskarpe til at sørge for den gode velkomst og til at integrere alle i det unikke fællesskab. Derfor er I også mestre i en anden og svær disciplin – nemlig at mindske frafald.”

To glade idrætsledere, Kim Pedersen & Mads Ørligur, modtog hæder for det flotte arbejde i klubben

Folkebladets Skulderklap
Morten Frost fra Viborg FF modtog Folkebladets Skulderklap. Det er Folkebladets læsere og redaktion, der i fællesskab udpeger modtageren af Skulderklappet i en konkurrence mellem alle nominerede. Morten modtog Årets Skulderklap af Sportsredaktør Danni Kristensen:

“Morten Frost Madsen står bag den store succes i klubbens U16/U17 afddeling, hvor antallet af spillere er fordoblet siden han startede. Spillerne kommer fordi rygtet spredes. Rygtet om det gode ungdomsmiljø, hvor sammenholdet er det bedste hold, og hvor Morten får det bedste frem i alle via sin stærke personlighed. Og de unge hjælpetrænere bliver, hvis Morten gør.”

På billedet ses Morten sammen med sportsredaktør på Viborg Stifts Folkeblad, Danni Kristensen.

Stort tillykke til prismodtagerne og de øvrige nominerede. Vi glæder os til fortsat at følge jeres stærke engagement i det frivillige foreningsliv.

Herover ses alle vindere af Idrættens Hædersbevisninger 2022 sammen med Preben og Mads.