Frivillige & foreningsliv hædret

På Idrætsrådets repræsentantskabsmøde blev lokale frivillige og foreninger hædret med uddeling af fire priser, henholdsvis Årets Idrætsleder, Årets Idrætsforeninger, Årets Unge Idrætsleder og Folkebladets Skulderklap.

I mødets første halvleg fremhævede idrætsrådets formand Preben Jensen dels de mange gode samarbejder og netværk mellem lokale foreninger, og dels vigtigheden af investeringer i idrætsanlæg, herunder energiinvesteringer i klubhuse, boldbaner med lysanlæg og halfaciliteter.

Anden halvleg af mødet var et festfyrværkeri af fortællinger om foreninger og frivillige ledere, der har leveret ekstraordinært flotte bedrifter. De tre nominerede til Årets Idrætsforening fortalte om deres indsats gennem Covid-19 perioden, og dertil havde Idrætsrådet modtaget flotte indstillinger til idrættens hædersbevisninger, så feltet af nominerede var knivskarpt. Vindere blev følgende:

Årets Idrætsleder
Rasmus Veng fra Houlkær Fodboldklub modtog prisen af formanden for Kultur- & Fritidsudvalget Mads Panny, der blandt andet sagde:

”Rasmus – nogle gange kan én person flytte bjerge. Det har du gjort. I 2011 landede du i et Viborg, hvor ingen spillede Futsal og ingen talte om Futsal. Men på bare 10 år har du gjort Futsal til en tydelig del af Viborgs idræts-DNA. Du har oparbejdet et fremragende futsal-miljø med base i Houlkær hallen. Et foreningsmiljø, hvor der er plads til alle. Dine sportslige resultater taler for sig selv med DM-titler på ungdomsfronten og en kvalifikation med Eastside til divisionen, som er landets næstbedste række på seniorniveau. ”

Årets Unge Leder
Sasha Donkild fra Starpetanque Danmark modtog prisen af formanden for Viborg Idrætsråd Preben Jensen:

”Sasha – som tidligere landsholdsspiller og nuværende træner er du en stor inspiration for klubbens ungdomsmedlemmer i en sport, der ellers domineres af et ældre segment. Du er detaljernes mester og ynder at lære fra dig – til unge som ældre og uøvede som øvede. Humøret er altid i top, så du er meget vellidt i foreningen.”

Årets Idrætsforening
Tapdrup Udeliv Tennis modtog prisen som Årets Idrætsforening af Preben Jensen:

”I Tapdrup Udeliv Tennis tør man at gå egne veje og udfordre tennis-traditionerne. Således spilles der udendørs hele året rundt på én kunstgræsbane. Hele 159 medlemmer holder til på det smukke anlæg, hvor også daginstitutioner, skoler og andre samarbejdspartnere gladeligt inviteres med til leg og gode tennis-oplevelser.

Og der kommer løbende flere medlemmer til. Ikke fordi der bruges store summer på annoncering og øvrig markedsføring. Nej – det er fordi rygtet spredes. Rygtet om det unikke sammenhold, den gode modtagelse og de mange aktiviteter hele året rundt. Der hvor fællesskabet er. Og det kommer fra medlemmerne selv – så nye medlemmer hurtigt bliver værdi-bærere og lægger linjen for flere nye medlemmer.”

Folkebladets Skulderklap
Hans Eriksen fra Foulum IF modtog Folkebladets Skulderklap. Det er Folkebladets læsere og redaktion, der i fællesskab udpeger modtageren af Skulderklappet i en konkurrence mellem alle nominerede. Sportsredaktør Danni Kristensen sagde blandt andet:

”Du har i en menneskealder været aktiv som frivillig i den lokale fodboldklub, hvor du har gjort et enormt stor stykke arbejde med alt fra banekridtning, over sponsorarbejde til byggeri af faciliteter. Din betydning for foreningen er enorm – og du fortjener i den grad et skulderklap.”

Stort tillykke til prismodtagerne og de øvrige nominerede. Vi glæder os til fortsat at følge jeres stærke engagement i det frivillige foreningsliv.