Kære alle frivillige & medlemmer

TUSIND TAK for et på mange måder helt igennem formidabelt idrætsår 2020.

Når jeg ser tilbage på idrætsåret 2020 vælter følelserne ind over mig. Jeg bliver først og fremmest stolt, glad og bevæget – sikke et fantastisk stærkt fællesskab, jeg er en del af.

Jeg er enorm stolt af, at idrætten i Viborg Kommune på så fornem vis har magtet at håndtere balancen mellem at skabe mest muligt idrætsaktivitet for medlemmer i alle aldre og samtidig respektere myndighedernes skiftende krav og retningslinjer for fysisk aktivitet og fællesskaber.

Det har ganske enkelte været en helt igennem formidabel præstation af vores mange frivillige ledere og trænere at skabe sikre rammer for dyrkelse af idræt – og jeg bliver glad i låget over, at medlemmerne loyalt har fulgt de frivillige lederes anvisninger, og at medlemmerne på den måde både har anerkendt og respekteret vores frivillige lederes indsats.

Jeg er gennem året – og også nu – blevet bevæget af at se idrætsaktivitet. Det, som tidligere var en helt almindelig træning med grinende børn, engagerede voksne og glade tilhørere – ja det er i år blevet til en helt igennem rørende bekræftelse på idrættens stærke fællesskab og enorme værdi. Både for den enkelte person, for flere af os sammen i grupper og for samfundet som helhed.

Jeg vil gerne sige en KÆMPE tak til alle idrættens frivillige ledere og trænere i Viborg Kommune, og til alle medlemmer – hvor har I bare været forrygende gode!
Og nej – jeg har ikke glemt nedlukningen i marts og her igen i december. Ej heller delvise nedlukning og skiftende restriktioner. De mange ekstra opgaver med at navigere og finde ekstra frivillige ressourcer. Omstillingsparatheden. I har løst det. I fællesskab. I jeres forening.

Samtidig er nye innovative tanker skabt i idrætten for at kunne imødekomme borgernes behov for fysisk aktivitet og fællesskab. Det vidner om en forunderlig drivkræft i foreningsidrætten – og det lover godt for 2021, hvor vi sammen kommer til at spille en endnu større rolle for folkesundheden, både den fysiske og mentale. Vi vil gøre alt for at fastholde vores nuværende medlemmer og invitere endnu flere borgere til at være en del af foreningsidrættens unikke fællesskab i en af Viborg Kommunes mange fantastiske foreninger.

Ved solhverv på mandag d. 21. december går vi lysere tider i møde – lad det også gælde for foreningsidrætten og samarbejdet i vores mange lokalsamfund og økosystemer.

Nyd en velfortjent julepause. Vi ses i 2021

Glædelig jul & godt nytår

Preben Jensen
Formand
Viborg Idrætsråd