Din forening kan også være med – Morten tjener penge til Foulum IF ved at hjælpe VFF

Når Viborg FF spiller kamp på Energi Viborg Arena, så er 44-årige Morten Otte som regel også at finde på stadion. Ikke oppe på tribunen, men i en salgsbod nedenunder. Han er nemlig en af de kioskansvarlige, som Viborg FF’s samarbejdsklub Foulum IF stiller op med, når der er kampdag.

Tjansen som kioskansvarlig er frivillig. Sådan da. Morten aflønnes nemlig ikke selv for de timers arbejde, han udfører til kampene. I stedet tjener han penge til den forening, han repræsenterer, som i dette tilfælde er Foulum IF. Samlet set har Foulum IF’s engagement i VFF lunet i Foulums klubkasse gennem årene.

– Det har givet en pænt beløb i klubkassen på omkring 225.000 kroner på 6,5 år. Og det kunne jo nok være blevet til endnu mere, hvis ikke der havde været corona, for det har jo også været mange kampe uden tilskuere, hvor der jo ikke har været behov for os i salgsboderne, siger Morten Otte fra Foulum IF.

– I starten var de ældre ude i vores forening noget skeptiske over, hvorfor vi skulle rende runde og arbejde inde på Energi Viborg Arena, men her efter nogle år, hvor de kan se de indtægter, det har genereret til vores forening, så er de ikke så skeptiske længere, lyder det med et smil fra Morten Otte.

– Pengene er blandt andet gået til at arrangere en årlig Derbydag i Foulum, hvor alle klubbens hold spiller på hjemmebane en lørdag i maj. Samme dag har der været masser af aktiviteter med hoppeborg, skudmåler, morgenmad til alle samt yderligere forplejning til alle deltagende fodboldspillere. Derudover er der også gået penge til, at vores ungdomshold har kunnet deltage i forskellige turneringer såsom svanecup, ligesom der er brugt penge på nyt spillertøj i hele klubben.

Velfungerende turnusordning blandt medlemmerne i Foulum
Aftalen med Foulum IF er således, at de stiller med minimum to kioskansvarlige og yderligere seks hjælpere, når Viborg FF spiller kamp på Energi Viborg Arena, men til de fleste kampe stiller de med 12-15 personer. Morten er en blandt fire personer, som deles om at være kioskansvarlige til VFF’s kampe. Derudover stiller Foulum IF med minimum seks hjælpere til hver kamp, og de findes på skift blandt medlemmerne i Foulum IF.

– Vi har fået lavet en god turnusordning, så der altid er seks af vores seniorspillere med til VFF’s kampe. Så snart vi kender VFF’s kampe, så fordeler vi seniorspillerne på de kampe. Hvis de så ikke har mulighed for at hjælpe, så må de selv bytte deres vagt. På den måde bruger vi meget lidt tid på at finde hjælpere til de enkelte kampe, så det fungerer rigtig godt, forklarer Morten Otte.

Ingen kampdage er ens
Arbejdet på kampdagene går primært ud på at servicere tilskuerne på Energi Viborg Arena. Forberedelsen og arbejdsbyrden på de enkelte kampdage er dog meget forskellig afhængig af antallet af tilskuere.
– Forberedelsen til kampene er meget forskellig, men vi kioskansvarlige møder typisk ind en time før portene til stadion åbnes, mens hjælperne kommer ca. 15 minutter før. Og så skal der selvfølgelig vendes pølser, ristes brød, brygges kaffe, skænkes øl og sodavand med mere.

– Hvis man får lavet en god arbejdsfordeling, så hver enkelt i boderne har få opgaver, så er det relativt let at gå til, også i forhold til oplæring af nye hjælpere. Og så kan man sige, at der er mest gang i boderne før kampstart samt i pausen, og derefter er det relativt stille, lyder det fra Morten Otte.

Et fedt sammenhold og godt fællesskab
Udover den økonomiske gevinst til Foulum IF er den primære årsag til, at Morten hjælper til som kioskansvarlig, det stærke sammenhold og fællesskab, som hersker mellem de frivillige i Viborg FF.

– Der er jo et utrolig godt fællesskab og et fedt sammenhold. Både internt mellem os der kommer fra Foulum IF, men også mellem alle de andre frivillige. Så vi hygger os undervejs, mens vi løser vores opgaver, men ofte sidder da også efter kampene og får en øl eller sodavand, imens vi får en god snak. Så jeg glæder mig i hvert fald helt vildt til at komme, hver gang der er kamp i Viborg.

– Og så vil jeg også sige, at det faktisk giver meget til vores sammenhold ude i Foulum IF at være en del af det her i VFF. For det sammenhold, vi opbygger, når vi arbejder her i salgsboderne, det tager vi jo også med os, når vi er sammen ude i Foulum, slutter Morten Otte.

Er du også interesseret i at tjene penge til din forening ved at hjælpe Viborg FF, så kan du høre mere om mulighederne ved at kontakte Oliver Nørgaard på tlf. 2075 3276 eller mail: oliver@vff.dk