Ny model for tilskud til ridesporten

Kultur- & Fritidsudvalget har godkendt den nye tilskudsmodel til ridesporten, som rideklubber i fællesskab står bag. Udvalget ønsker supplerende en model for, hvordan nye rideklubber kan integreres. Det arbejde er påbegyndt.

Kultur- & Fritidsudvalget (KFU) har på sit sidste møde godkendt den nye tilskudsmodel til ridesporten.

”Det er særdeles positivt, at KFU har lyttet til ridesportens ønsker for en ny model, hvor undervisningsaktiviteten i de enkelte klubber er en meget væsentlig faktor. Det glæder mig meget – og det er en cadeau til rideklubberne, at modellen i sin helhed godkendes,” fortæller Ole S. Nielsen, der på vegne af idrætsrådets bestyrelse har styret forløbet.

Modellen vil træde i kraft med virkning fra 2021, hvilket giver klubberne tid til at have en tæt dialog om og en god forberedelse til den nye model træder i kraft. Dette var planlagt til at foregå i dette forår, men er nu udsat til efteråret jf. Covid-19 situationen.

Inden modellen træder i kraft har KFU bedt om, at der udarbejdes udvidede retningslinjer for, hvordan nye klubber kan blive en del af modellen. Dette arbejde er allerede påbegyndt på administrativt plan, og klubberne vil snarest modtage en invitation til at deltage i arbejdet:

”Klubberne har været med hele vejen og i alle drøftelser i den her proces, så selvfølgelig skal klubberne også være med til at drøfte og kvalificere dette forhold. Det bliver et møde med afstand. Formentlig elektronisk. Men helt sikkert tæt sammen alligevel,” fortæller Ole S. Nielsen.