Pigefodbold projektet fortsættes

Pigefodbold projektet har været en succes og forsætter i 2021 & 2022.

Fra projektstart i august 2018 til dec. 2019 har Viborg Kommune oplevet en vækst i pigefodboldspillere på 19,4 %.
Dele af succesen skyldes pigefodboldfestivalerne, der de seneste 2 år har været afholdt for alle skoler i Viborg kommune i samarbejde med de lokale klubber.

På festivalerne får alle piger mulighed for at stifte bekendtskab med fodbold på en sjov & anderledes måde, sammen med veninderne. Pigefodboldfestivaler afholdes igen til foråret 2021 (uge14/15) samt i 2022.

Nyt Kickstarter koncept
I 2021 kombineres festivalerne med et nyt Kickstarter koncept i projektet.
En Kickstarter er den person ude i klubberne, der hvert år sørger for at rekruttere nye pigespillere til opstart i foråret. Personen varetager de første 5 træninger, hvorefter træningen overdrages til forældre på holdet.

Til februar 2021 afholder vi kursus for kommende Kickstartere inkl. diverse materialer. De 14 medlemsforeninger skal til januar alle have fundet en Kickstarter til deres klub. Cindie Deleuran er ansat til at varetage rollen som Kickstarter koordinator, og besøger gerne Kickstarterne i deres egne klub.

Vi glæder os til at videreføre projektet og håber på forsat vækst i antal pigefodboldspillere. Vores mål i 2023 er en samlet vækst på 50% fra projektets start.
Pigefodboldprojektet er et samarbejde mellem lokale fodboldklubber, Viborg Kommune, DBU, Nordea Fonden & Viborg Idrætsråd.