Plan for foreningssvømning

Svømning i Viborg har været udfordret gennem en længere periode – men nu er der heldigvis lys forude. Idrætsrådet glæder sig over, at Kultur- & fritidsudvalget på sit seneste møde besluttede, at der skal udarbejdes en plan for foreningssvømning i Viborg by. Det er en god og vigtig beslutning for svømmesporten.

Covid pandemien var hårdt for svømmesporten. Klubberne mistede to årgange af svømmere grundet lukkede faciliteter. Det har været hårdt økonomisk og medlemstabet fra de fraværende årgange vil være en udfordring mange år frem for svømmesporten i vores kommune. Det nye svømmelandskab betød også, at etablering af en ny svømmehal blev vanskeligt.

I det lys er en fremtidig plan for svømmesporten med et særligt blik for at skabe mere vandtid til foreningssvømning derfor tiltrængt godt nyt til svømmesporten.

”På vegne af Idrætsrådet vil jeg takke for tilliden, og vi ser vi frem til at gå forrest i den nedsatte arbejdsgruppe. Vi glæder os både over den politiske opbakning til at styrke foreningssvømningen i de eksisterende rammer, og at Byrådet i årets budgetforlig har afsat 15 millioner kroner til forbedringer af svømmefaciliteter i Viborg by.” udtaler formand i Idrætsrådet, Preben Jensen.