Pulje understøtter Idrætstrend: Tag hele familien med til idræt

42 procent af landets idrætsforeninger har tilbud, som man kan deltage i sammen som familie. Kombinationen af familietid og aktiv tid har vist sig at være et effektivt middel til at få flere voksne ind i foreningerne.

Det kan være svært at finde tid til idræt i en hverdag, hvor der også skal passes job, hentes børn, købes ind og laves mad. Det smitter af på aktivitetsniveauet, hvor børneforældre er nogle af de mindst foreningsaktive i Danmark.

For at gøre det lettere at kombinere familielivet med et liv i idrætten, tilbyder flere foreninger familieidræt. En undersøgelse af 2550 foreninger under Danmarks Idrætsforbund (DIF) og DGI viser, at 42 procent af foreningerne har stået for eller medvirket til aktiviteter med familieidræt i løbet af det seneste år.

Læs mere her.

Toms Guldpulje understøtter idrætstrend

I 2019 fik 166 foreninger tilsammen bevilliget 2 millioner kr. for de bedste ideer til at løfte familieidrætten i Danmark.

Familieidræt handler om velvære, at være aktive på tværs af generationer og sammen om gode idrætsoplevelser. Toms Guldpulje kan give økonomisk støtte til idrætsforeninger, der ønsker at skabe bedre rammer for familieidræt. Det kan både være gennem nye initiativer og eksisterende aktiviteter.

Fakta

  • Puljen er på 1 mio. kr. i år, som uddeles i bevillinger op til 20.000 kr.
  • Puljen er åben for ansøgning i perioden 15. juni til 31. august 2020.
  • Puljen kan støtte initiativer og aktiviteter med fokus på familieidræt, der finder sted i perioden 9. september 2020 – 31. august 2021.
  • Puljen kan ansøges af alle idrætsforeninger under Danmarks Idrætsforbund (medlemmer af de 62 specialforbund).

Læs mere om puljen her.