Sjov og fællesskaber er øverst på forældres ønskeliste

Når forældre sender deres børn til foreningsidræt, så forventer de, at børnene har det sjovt og kommer til at indgå i fællesskaber. Det betyder mindre, om barnet skal blive god til sin idræt. Det viser en stor forældreundersøgelse, som DIF har fået foretaget.

Danske forældre har ikke en forventning om, at deres børn nødvendigvis skal blive en ny Lionel Messi, Mikkel Hansen eller Caroline Wozniacki, når de sender deres kæreste eje til foreningsidræt. Det er nogle helt andre forventninger til foreningsidrætten, som vægter højest. Det viser en ny forældreundersøgelse foretaget af CUR (Center for Ungdomsstudier) for DIF.

I undersøgelsen er holdningen blandt 2518 forældre til børn i idrætsforeninger i aldersgruppen 0-12 år blevet undersøgt. Forældrene er blevet spurgt, hvad de ønsker, deres børn får ud af at gå til foreningsidræt. De kunne vælge tre svar, og 79 procent af forældre valgte svarkategorien ’at mit barn har det sjovt’.

Det næststørste ønske hos forældrene er, at barnet bliver den del af et fællesskab (61%). Først noget længere nede ad ranglisten optræder en forventning om, børnene bliver bedre til deres idræt og får succesoplevelser til kampe og stævner (32% / 25%).

Læs mere om undersøgelsen her.