Sommertennisskole – en succes for tennissporten i Viborg Kommune!

30 børn, trænere og ledere fra tennisklubber i Viborg Kommune gennemførte den 3-4. august Sommertennisskole på banerne ved Liseborgcentret.

Med udsigten til en anderledes sommerferie og en lyst til at skabe gode oplevelser med tennis som omdrejningspunkt opstod idéen til en sommertennisskole i Viborg Kommune. Det har været to dage med masser af tennis, sjov & fællesskab.

For søskendeparret Emilie og Signe har det været vigtigt at blive udfordret og samtidigt have det sjovt: “Et par rigtig sjove dage med masser af tennis, der ikke var ligesom almindelig tennis. Det var sjovt, at der også var så mange forskellige aktiviteter, der ikke havde noget med tennis at gøre. Fodbold, rundbold, gæt hvem jeg er og vildkatten. De voksne var gode til at finde en på ens eget niveau, som man kunne spille med. Det var gode voksne, der altid kunne hjælpe”

Ligeledes beretter Emils mor om en dreng, der både har fået nye kammerater og er blevet bedre til tennis: ”Emil siger at tennisskolen har været to dage med et fantastisk sammenhold på tværs af alder, hvor man fik nye kammerater med samme interesse. Han føler han er blevet bedre til at serve og fået en bedre forhånd. Det har været en super god træning og et super godt fællesskab, hvor der både var tid til tennis og forskellige lege med fokus på at styrke sammenholdet.”

Tiltaget med en sommertennisskole udspringer i et nyt Tennisnetværk, som DGI og Viborg Idrætsråd etablerede i det tidlige forår – tennissporten har nemlig i mange år savnet en vækst i klubberne, hvorfor alle kommunens tennisklubber jævnligt mødes i dette nye netværk med henblik på at kunne inspirere hinanden, herunder samarbejde omkring dagligdagens udfordringer, aktiviteter osv.
“I netværket ønsker vi at udvikle tennissporten i Viborg Kommune. Vi ønsker at endnu flere oplever glæden ved at spille tennis, og blandt andet derfor er det afgørende, at skabe faciliteter, der kan muliggøre tennis HELE året rundt.” udtaler Tennisnetværkets formand Ole S. Nielsen, der også er medlem af Viborg Idrætsråds bestyrelse.

Allerede i dag torsdag d. 6. august gennemføres endnu et initiativ i Tennisnetværket, idet tæt på 30 tennisspillere fra hele kommunen mødes til Motionstræf på de flotte baner ved Liseborg Centret.

Begge aktiviteter udspringer af Viborg Kommune og Viborg Idrætsråds projekt, Den Vildeste Idrætssommer, som formidles via www.fitdeal.dk.