Spændende frivilligheds-udspil fra regeringen

Regeringen kommer med forslag til otte initiativer, der skal fjerne bureaukrati over for foreningslivet og gøre det lettere at være frivillig. En dagsorden som Viborg Idrætsråd hilser varmt velkommen på vegne af idrætsforeningerne i Viborg Kommune.

Både mindre og større ændringer kan være på vej. Målet er i første omgang at fremlægge et ambitiøst foreningsudspil, der gør op med bureaukratiet for det frivillige idræts- og foreningsliv. Men allerede nu lancerer regeringen en første bølge af initiativer. Det stærke initiativ og arbejde af politikerne får ros af idrætsrådets formand, Preben Jensen:

”Det er en super vigtig dagsorden, som vi alle må være med til at bakke op om. Det taler lige ind i en af idrættens største udfordringer – nemlig at alt for mange gode frivillige ressourcer spildes på bureaukrati i stedet for at komme spirende fællesskaber til gavn”

Initiativerne omhandler i overskrifter Partnerskab med foreningslivet – Lempelser af bygningsreglementet – Flerårige tilladelser og faste årlige arrangementer – Fortsat arbejde for at lempe GDPR-regler for foreninger – Ny digital løsning for indhentelse af børneattester – Risikovurdering af foreninger hos banker – Basal betalingskonto for foreninger – Foreningsarbejde for 13-14-årige.

Bl.a. DIF & DGI inviteres med i et partnerskab, der får til opgave at anbefale, hvilke regler og byrder, der bør fjernes, og hvilken politik, der skal styrke det frivillig foreningsliv.

Læs mere udspillet, som idrætsrådet vil følge tæt og løbende bringe nyt omkring.