Sportspraktikdagen for alle kommunens 5. klasser aflyses

I juni måned plejer 1000 5. klasses elever fra hele Viborg Kommune at stifte bekendtskab med flere forskellige og for manges vedkommende nye idrætsgrene, som tilbydes af det mangfoldige foreningsliv i Viborg Kommune.

Sådan bliver det desværre ikke i år grundet coronakrisen, der stadig holder det meste af foreningslivet lukket og stiller store krav til borgernes adfærd.

Projektleder Morten Konradsen udtaler: ”Dagen plejer at være fyldt med bevægelse, fællesskab og gode oplevelser. Vi kan desværre ikke afvikle dagen i år, men vi vender stærkt tilbage næste år, hvor vi håber at kunne gøre mange af de unge mennesker interesserede i aktiviteter i kommunens idrætsforeninger.

Sportspraktikdagen er en anderledes skoledag, hvor sund kost og motion er i højsædet samtidig med at klasserne får mulighed for at opleve det sammenhold som foreningsidræt bl.a. giver.

Målet med Sportspraktikdagen er at inspirere eleverne til et aktivt fritidsliv, og vise at der er en idræt for alle. Samtidigt får idrætsforeninger fra hele kommunen mulighed for at vise deres aktivitet frem, og give den et personligt præg, fordi de frivillige til Sportspraktikdagen er de samme som eleverne kan møde i idrætsforeningerne efter endt Sportspraktikdag.