StarPetanque tænker ud af boksen med kæmpe succes

De mange smil, sejre, nederlag og gode snakke har været savnet i StarPetanque Danmark i Bjerringbro i en måneds tid, der ligesom resten af Foreningsdanmark har været lukket ned.

Men hvad gør man så? Kan man alligevel lave aktivitet i fællesskab – hver for sig – og genskabe noget af det?

Hos formand Peter Ellekær og StarPetanque Danmark i Bjerringbro har man skabt en kæmpe succes på et ellers mørkt tidspunkt for alle foreninger, der er tvunget til at holde lukket.

Det startede som en turnering med livestreaming af deltagernes kast for klubbens medlemmer. Peter Ellekær blev hurtigt kontaktet med henblik på at åbne turneringen for hele Danmark og den første turnering blev gennemført med 64 deltagere fra hele landet.

I dag starter så en ny turnering med 121 tilmeldte, hvoraf op mod 10 deltagere kommer fra Sverige, Finland & Ukraine.
Det er ifølge Peter Ellekær væltet ind med opbakning. Således har sponsorer meldt sig på banen med præmier, flere landsholdsspillere deltager og livestreamingen ses også er personer, der ikke selv spiller petanque.
”Det er fedt at opleve den gode stemning blandt deltagerne – der bliver ønsket god kamp og vi oplever en høj grad af sportsmanship”

Den praktiske del
Alle kan deltage og må spille på det underlag, der er til rådighed derhjemme. Det er underordnet om det er græs, grus i indkørslen eller andet. Alle deltagere lægger 3 kugler ud og har derefter 3 kugler at kaste med. Det gælder om at ramme de 3 kugler i rækkefølge fra venstre mod højre og der spilles 10 runder. Man kan således max opnå en score på 30/30. Det tæller ikke, hvis man rammer den forkerte kugle.
Turneringen er delt op i en indledende runde og derefter et a & b spil. Deltagerne har indtil fredag til at livestreame deres forsøg i den indledende runde, hvorefter de 64 bedste går i ”a spillet” mens resten går i ”b spillet”. Herfra spilles ”vind eller forsvind”.

Nye spillere og inspiration til andre sportsgrene?
Peter Ellekær blev efter første turnering kontaktet af en person, der havde kigget med. Personen spiller ikke selv petanque, men havde kigget med og ser nu frem til at kunne komme ud og prøve petanque. Ifølge Peter Ellekær lærer alle noget ved at kigge med: ”De bedste lærer fra sig af deres tricks og man kan derfor ret hurtigt få succesoplevelser og blive bedre”
Han håber også at kunne inspirere andre sportsgrene og foreninger: ”Det handler om at tænke ud af boksen. Kan man f.eks. lave en konkurrence i fodbold, hvor deltagerne livestreamer deres forsøg på at tage flest jongleringer? Alle får 3 forsøg til at tage så mange som muligt”.

Se med i facebookgruppen her.