Talentfulde stjerner hyldet på Viborg Teater

Glæden i teatersalen var mærkbar, da Viborg Kommunes dygtigste, unge idrætstalenter mandag aften blev fejret til arrangementet Ung Sportsmester 2020/2021.

På grund af coronapausen havde Viborg Idrætsråd sammen med Kultur- og Fritidsudvalget inviteret to årgange af unge sportsmestre. I alt 117 mestre fra 20 foreninger var det blevet til i løbet af 2020 og 2021, og der var diplomer, gaver og klapsalver til alle.


Lys i en udfordrende tid
Kultur- og Fritidsudvalgets næstformand, Pia Viller Arendt var aftenens første taler. Hun lykønskede de dygtige, unge atleter, roste dem for deres vedholdenhed i en svær tid og sagde bl.a.:
– I brugte tiden stærkt ved at holde fast i idrætten og styrke jeres idrætslige fundament. Med jeres præstationer har I lyst op i en tid, hvor alting var udfordrende.

Pia Viller Arendt talte også om den store betydning, som frivillige ledere og trænere har for idrætten, og understregede, at understøttelse og anerkendelse af de frivilliges indsats står højt på politikernes dagsorden i den kommende tid.

Øer af glæde
Også formand for Viborg Idrætsråd, Preben Jensen, fremhævede idrættens og de frivilliges store betydning for samfundet og talte om idrætten som en grundlæggende byggesten, der skaber glæde, fællesskab, kreativitet, sundhed, samarbejdsevner og gensidig respekt.

Preben Jensen var desuden fuld af lovord, da han lykønskede aftenens unge hovedpersoner og sagde:
– Jeres præstationer repræsenterer små glædesøer af fuldstændig lykke gennem coronapandemien. Det skal I have tak for.

Boksning, ballet og meget mere
Konferencier og sportschef Morten Erfurth fra Viborg Idrætsråd, guidede publikum gennem den festlige aften og krydrede fejringen af de talentfulde idrætsstjerner med et mix af musikalske og sportslige indslag, der talte Ellen Østerbys dygtige balletpiger, X Factor-talentet Mads Skytte, unge violinstjerner fra Kulturskolen Viborg og hårdtslående boksetalenter fra Viborg Atlet Klub.

Yderligere oplysninger
Pia Viller Arendt, næstformand for Kultur- og Fritidsudvalget
Tlf. 31 18 63 16, mail: pare@viborg.dk

Preben Jensen, formand for Viborg Idrætsråd
Tlf. 40 17 18 1 9, mail: preje@rd.dk

Morten Erfurth, sportschef for Viborg Idrætsråd
Tlf. 86 62 55 33, mail: morten@viborgidraetsraad.dk

Fakta om Ung Sportsmester
Med arrangementet Ung Sportsmester fejrer Viborg Kommune og Viborg Idrætsråd sportsmestre fra Viborg Kommune under 18 år, som har:
• vundet jysk mesterskab
• deltaget på jysk hold
• eller har opnået en lignende præstation.