Virtuel karatetræning i hjemmet

Viborg Kampsport tilbyder medlemmerne virtuel karate træning hjemme i stuen hver søndag og DU er også inviteret med.

I denne specielle Corona tid, har Viborg Kampsport været kreativ og tænkt ud af boksen. De tilbyder nemlig deres medlemmer online træning, hvor deres medlemmer står hjemme i deres egne stuer og modtager træningen.

De har både udbudt voksen træning, børne træning og fysisk cirkeltræning, og de regner med at fortsætte indtil den 10. maj, såfremt foreningslivet ikke åbner op tidligere. Og de oplever stor opbakning fra deres medlemmer, – bl.a. deltog 16 medlemmer i voksen træningen sidste søndag. Derudover har de lavet en fællesgruppe med andre karateklubber, så i søndags deltog også medlemmer fra klubber i Århus og Grenå i den virtuelle træning, ligesom medlemmer i Viborg må deltage i deres virtuelle træninger. Det giver også ny inspiration til både trænere og medlemmerne i klubben.

En virtuel træning kan f.eks. bestå med en let opvarmning, derefter nogle simple træningsøvelser, som kan udføres med det, som folk har i hjemmet, f.eks. spark over en stol, eller øvelser med 2 dunke vand som håndvægte. Viborg Kampsport bruger et system som hedder ZOOM.us , som fungere ligesom Skype, systemet er hurtigt at installere både på telefon og pc, – og det kræver ikke oprettelse eller licens. Viborg Kampsport udsender blot en kode samt pinkode til medlemmerne, og så kan de logge ind på den virtuelle træning hver søndag.

Næstformand Torsten Nielsen udtaler;
”Det handler om, at være kreativ i denne tid, og tør tænke anderledes. Derfor har vi valgt at lave den virtuelle træning for vores medlemmer, – men først og fremmest er det også, for at holde kontakten med medlemmerne, og holde fast i foreningsfællesskabet og tilhørsforholdet til vores forening, – derfor er der også altid lige tid til lidt social snak inden træningen går i gang. Det er klart at foretrække den normale træning, hvor vi mødes fysisk i vores træningslokaler, men i mangel af bedre, er det et godt alternativ! Og Torsten forsætter; det er jo kun fantasien der sætter grænser, og derfor tænker jeg da også, at mange andre foreninger kan bruge virtuel træning til deres idrætsaktiviteter, – også holdsport.”

Derfor vil Torsten og Viborg Kampsport gerne invitere ALLE interesserede med til virtuel træning på søndag den 26. april – læse mere om deres tilbud her, – og få mere inspiration til, hvordan DU i DIN forening måske også kan tilbyde virtuel træning til jeres medlemmer

Her er lidt information om søndagens virtuelle træning.

Digital Generalforsamling:

Viborg Kampsport holdte søndag den 19/4 digital generalforsamling, som gik udover alt forventning.

De havde 19 deltagere, hvoraf 17 var stemmeberettigede.

De havde på forhånd udsendt link til alle medlemmerne omkring praktikken omkring digital generalforsamling, som kan ses her.

Til afstemningen brugte de https://www.polleverywhere.com/, som blev sendt ud til de stemmeberettigede under selve mødet.

Dirigenten kunne, via zoom, styre hvem der talte, og ville man have ordet tog man hånden op foran kameraet eller brugte Zooms “Raise hand”-funktion.

Så ja, på nogle måder mere besværligt online, men faktisk en rigtig god oplevelse og Viborg Kampsport har fået god respons fra deltagerne også. Så den digitale generalforsamling må betegnes som en succes!